Skuldersmerter

Smerter i skulderen er svært vanlig, og kan ha flere ulike årsaker som kan diagnostiseres og behandles hos kiropraktor. Alle armbevegelser er avhengige av en god, normal rytmisk bevegelse mellom skulderblad, rygg, krageben og skulder. Felles for de vanligste skulderlidelsene er akutt skade eller feilbelastning over tid. Skulderbladenes stilling og støttemuskulatur spiller en viktig rolle ved alle armbevegelser.

Ensidige arbeidsstillinger gjør at armene lett blir holdt litt ut fra siden av kroppen med runde fremoverbøyde skuldre. I denne stillingen mister skulderbladet sin muskulære støtte, de små, stabiliserende skuldermusklene overbelastes og det kan bli trangt for senene som går innunder kragebenet frem til selve kuleleddet i skulderen. Over tid kan det lett oppstå betennelse og slitasjeforandringer i sener og ledd. Nummenhet/smerter/prikking ut i arm og fingre, særlig på natten, kan også være grunnet overbelastning av de stabiliserende muskelgruppene.

Vi vil ved behandling av skulderplager bruke diverse teknikker til å behandle skulderen lokalt for å dempe smerte, redusere betennelse og øke blodtilførsel, samt gjenopprette normal bevegelighet i nakke, brystrygg, skulderblad, krageben og skulderledd.