Hvorfor har jeg smerter?

Hva kan smertene fortelle meg, og hvorfor bør jeg oppsøke hjelp?

Smerte er kroppens varselsignal. Om man sammenligner smerter med lyden fra en brannvarsler, er det ikke signalet som er problemet. Kiropraktoren kan hjelpe deg med å finne ut hva som har utløst alarmen og hva som bidrar til at den fortsetter å ringe. Alarmen har en årsak, akkurat som smertene har en årsak.

Hvis vi tar denne alarmen et skritt videre, vil du kunne trykke på alarmknappen for å stoppe lyden, men grunnen til at den startet vil fortsatt være der. Det samme kan man forestille seg skjer med smerte. Smertene kan gradvis roe seg ned og forsvinne, men grunnen til at de oppstod er fortsatt tilstede dersom problemet er ubehandlet. Ofte vil pasienter ha smerter som går over av seg selv, for så og komme tilbake med kortere intervaller dersom problemet ikke blir adressert.

Det er viktig å huske på at smerter i ryggsøylen svært sjeldent er farlig, og det beste du kan gjøre for kroppen din er å leve et liv i bevegelse.

De fleste oppsøker kiropraktoren etter at kroppens varselsignal (smerte) er oppstått. Da er det kiropraktorens primære oppgave å finne ut hvor smerten kommer fra, og dersom årsaker i muskelskjelettsystemet identifiseres: å normalisere funksjonen gjennom behandling og aktive tiltak fra pasienten.