Graviditet

Under graviditeten er kroppen i konstant forandring, og alt gjøres klart for fødsel og tiden etterpå. Hormonforandringer endrer leddbånd i kroppen, vektsenteret skiftes ettersom magen vokser, flere muskelgrupper jobber hardt for å holde kroppen i balanse og man hovner opp i hender og føtter. Alle disse faktorene er med på å gjøre kvinnen utsatt for muskelskjelettplager i denne perioden.

Kroppen blir stadig stilt ovenfor nye utfordringer, ikke minst med tanke på at de fleste gravide forventer å fungere i hverdagen som før de ble gravide.

Vi ser mange type plager i vår klinikk i forbindelse med graviditet, og selv om bekkenlåsning/løsning er det de fleste forbinder med graviditet og kiropraktikk, er det på langt nær det eneste vi behandler:

De vanligste problemene som oppstår i svangerskapet er:
Rygg- og bekkensmerter
Bekkenløsning
Smerter mellom skulderbladene
Smerter i brystkassen
Nakke- og skuldersmerter
Hodepine og migrene
Smerter i håndledd eller ankler

Vi har gode resultater med behandling av gravide med muskel og skjelettplager. De fleste blir fort bra, men ettersom holdningsendring og utløsende faktorer kan fortsette grunnet den voksende magen, er en del avhengig av noe ytterligere oppfølging, gjerne hver 3-4 uke, avhengig av plagene. Vi behandler gravide helt frem til fødselen, men grunnet endringer i leddbånd og ofte også benstruktur mottar de til dels noe mildere behandling enn “vanlige” pasienter.

Ring oss gjerne dersom du har noen spørsmål! Vi har kort ventetid, så du kan få en rask konsultasjon og dermed også rask hjelp for plagene! For timebestilling, ring 69 31 54 78.