Smerter i brystrygg/bryst

Smerter i øvre del av ryggen mellom skulderbladene rammer svært mange av oss. Kanskje ikke så rart når vi tenker på alt kontorarbeid som utføres i høyt tempo med runde skuldre, fremoverbøyd hode og med anspente armer. Spenninger som kommer fra ensidige arbeidsstillinger kombinert med stress og høyt arbeidstempo, kan gi opphav til akutte, stikkende brystsmerter, og rammer ofte yngre mennesker.

Typiske smerter fra muskel og skjelettspenninger er ;
Skarpe, krampeaktige smerter i brystet, ofte på siden
Smertene stråler fra rygg og fremover mot bryst
Konstant verk som kan vare i timer eller dager
Forverring ved bruk av armer, nakkebevegelser eller ved dyp innpust
Smertene varierer med kroppsstillingen
Tidligere plager med rygg og nakke

Mange opplever god hjelp hos oss for smerter mellom skulderbladene og akutte smerter som stråler frem i brystet. Kiropraktorens viktigste oppgave vil alltid være å utelukke alvorlige årsaker til smerten som krever legebehandling. I behandlingen brukes en rekke forskjellige metoder og teknikker for å redusere smerte og gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, bindevev og nervesystem.:
Spesifikk leddbehandling av stive og smertefulle ledd, løsgjøring av stram og smertefull muskulatur, holdningskorreksjon, råd om arbeids- og pusteteknikk og bevisstgjøring av eventuelle psykiske årsakssammenhenger. Ofte vil også frykt for alvorlig sykdom forsterke muskelspenninger og øke smerteopplevelsen.

Man skal alltid ha stor respekt for brystsmerter med tanke på hjerteproblemer, og mange opplever stor redsel for hjerteinfarkt når de kjenner smerter i brystet.
Typiske smerter/varseltegn på hjertesykdom er ofte
Sterke, klemmende smerter i et bånd rundt brystet
Smerter som stråler opp til nakke og ut i armen
Pustevansker
Klam, blek og svettende
Høy puls
Forverring ved fysiske anstrengelser - angina varer ofte bare noen minutter, et infarkt vanligvis mer enn 30 minutter.

Husk at du har høyere risiko for hjerte/kar sykdommer dersom du røyker, er over 50år, har diabetes, har andre kjente hjerte-kar-problemer som f. eks høyt blodtrykk eller har hjerte-kar-problemer i nær familie.

Dersom du ikke har tegn på hjertesykdom, eller allerede har vært undersøkt av lege uten at dette er påvist, ta kontakt med kiropraktor som er trenet til å finne ut om årsaken til smertene ligger i muskel- og skjelettsystemet.